Nyheter

För dig som anställd inom staten

Saco-S överlämnar yrkanden inför höstens avtalsförhandlingar
Läs vidare

Information från Jordbruksverket - fler funktioner i kattregistret

Jordbruksverkets kattregister har nu kompletterats med en söktjänst för allmänheten som även kan användas av till exempel veterinärer, id-märkare och katthem för att hitta ägaren till en upphittad katt om den är registrerad. Det går också att göra ägarbyten i registret och avregistrera avlidna katter. En annan nyhet är att organisationer som till exempel katthem kan registrera sig som ägare till en katt även genom e-tjänsten.
Läs vidare

Nytt avtal klart!

Sveriges Veterinärförbund (SVF) och Gröna arbetsgivare har nått en överenskommelse om kollektivavtalen på privat sektor. Avtalen, som omfattar Djursjukvård och Djurparker samt Hushållningssällskap och Husdjursföreningar, har varit föremål för förhandling under våren 2023. Resultatet är ett 24-månaders avtal med en löneökningstakt på 7,4 procent.
Läs vidare

Ombudsutbildning - Facklig fördjupningskurs i Stockholm

Du som är förtroendevald har tillgång till utbildningar som är utformade för att stödja dig i ditt uppdrag på arbetsplatsen.
Läs vidare

Regeringen vill utvärdera ansvarsfördelningen mellan myndigheterna vid djurskyddsärenden

Äntligen! I torsdags 11/5 blev vi uppringda från departementet med nyheten om att regeringen precis beslutat att ta tag i en fråga vi drivit länge - Nämligen ansvarsfördelningen vid omhändertagning av djur.
Läs vidare

Nytt pensionsavtal i staten

Den första januari 2024 träder ett nytt pensionsavtal för statlig sektor i kraft. Läs mer här.
Läs vidare

Pressmeddelande arbetsmiljöenkät

Sveriges Veterinärförbund: Enkätresultat visar att endast 38 % av veterinärerna upplever en god arbetsmiljö och 26% funderar på att lämna yrket helt.
Läs vidare

Rapportera misstänkta biverkningar vid läkemedelsanvändning

Läkemedelsverket har tagit fram en film om vikten av att rapportera misstänkta biverkningar vid läkemedelsanvändning hos djur.
Läs vidare

EMA/FVE Workshop 30 maj om biverkningsrapportering av läkemedel och feedback från veterinärer

European Medicines Agency, EMA i samarbete med FVE ordnar en digital workshop tisdagen den 30 maj från 10.00 till 13.00 CEST.
Läs vidare

Inbjudan att insända forskningssammandrag till Veterinärmötet 2023

Veterinärer och forskare inom veterinärmedicin som deltar på Veterinärmötet, inbjuds härmed av VMRs sektioner att lämna in sammandrag av forskningsresultat (abstract) till Veterinärmötet 20-21 oktober 2023 på Münchenbryggeriet.
Läs vidare