Nyheter

Rapportera misstänkta biverkningar vid läkemedelsanvändning

Läkemedelsverket har tagit fram en film om vikten av att rapportera misstänkta biverkningar vid läkemedelsanvändning hos djur.
Läs vidare

EMA/FVE Workshop 30 maj om biverkningsrapportering av läkemedel och feedback från veterinärer

European Medicines Agency, EMA i samarbete med FVE ordnar en digital workshop tisdagen den 30 maj från 10.00 till 13.00 CEST.
Läs vidare

Inbjudan att insända forskningssammandrag till Veterinärmötet 2023

Veterinärer och forskare inom veterinärmedicin som deltar på Veterinärmötet, inbjuds härmed av VMRs sektioner att lämna in sammandrag av forskningsresultat (abstract) till Veterinärmötet 20-21 oktober 2023 på Münchenbryggeriet.
Läs vidare

Erbjudande från Sveriges veterinärförbund: Samtal om veterinärers yrkesetik!

Sveriges veterinärförbund har nu utbildat ett antal medlemmar i att vara samtalsledare i etiska diskussioner som kan fungera som katalysatorer i den fördjupande dialogen inom veterinärprofessionen.
Läs vidare

Löneprocessen för veterinärer - inspelat webbinarium

Vårt kollektivavtal med Gröna arbetsgivare är ett processavtal med individuell och differentierad lön, Lars-Olov Söderberg från Gröna arbetsgivare och Björn Santesson från Sveriges Veterinärförbund reder ut begreppen och samtalar om vad de är överens om står i löneavtalet.
Läs vidare

Veterinärförbundet om veterinärbrist hos distriktsveterinärerna

Ordförande Eleonor Fredler medverkar i P1 Morgon, lyssna på inslaget via länken nedan.
Läs vidare

Ny försäkringsmäklare från och med 1 januari 2023

Från och med 1 januari 2023 tar Söderberg och Partners över förbundets förmedling av medlemsförsäkringar. De förra mäklarna, Max Mathiesen, skickar nu ut avslutningsbrev till de som har gruppförsäkring via dem om att den försäkringen upphör. Det innebär inte att din försäkring är avslutad utan den är överflyttad och ersätts med en ny försäkring hos Söderberg och Partners.
Läs vidare

Examinationen av steg 1-specialister fortsätter enligt plan

Den 20 december 2022 publicerade Veterinärmagazinet artikeln Examinationskommittén för steg 1-specialister har avgått på tidningens webbplats.
Läs vidare

Resultat löneenkäten - tack alla som svarat!

Årets löneenkät är avslutad och den nya statistiken är nu publicerad i Saco Lönesök. Gå gärna in och titta, nu dessutom med ny layout. Under fliken "egen rapport" kan du själv sätta ihop tabeller utifrån vilka kriterier du vill jämföra.
Läs vidare

Vinterkurs 3 februari 2023 - Hästsektionen

Välkommen till hästsektionens Vinterkurs 3 februari 2023!
Läs vidare