Nyheter

Förvaltningsdomstolen upphäver Datainspektionens reprimand tilldelad Sveriges Veterinärförbund gällande för sen anmälan om Dataskyddsombud

Reprimanden kändes ”orättvis” från början och hängdes ut i olika medier till skada för veterinärförbundet, varför kanslichef Ann-Louise Fredriksson efter diskussion med Sacos dataskyddsombud och SVFs egen datakonsult tog beslut om att överklaga den till förvaltningsrätten. "Den 17/10-19 kom domen och vi är nu mycket glada att reprimanden upphävs" säger Sveriges Veterinärförbunds kanslichef.
Läs vidare

Arbetsmiljö inom djursjukvården - resultat av enkätstudie

Anställda inom svensk djursjukvård upplever stress och hög arbetsbelastning, anger att de i hög grad arbetar övertid och att ledarskapet brister. Det visar en studie av arbetsmiljön inom djursjukvården som Naturvetarna har gjort under våren 2019.
Läs vidare

Skyddsombudens dag 23/10

Hur skapar vi återhämtning? Vi får lära oss om kopplingen mellan psykosocial arbetsmiljö, återhämtning och hälsa, med hjälp av överpsykolog Kerstin Wentz.
Läs vidare

Fototävling - våra vacka djur

Under årets veterinärkongress korades årets vinnare av Svensk Veterinärtidnings fototävling. Det var en jämn kamp och svårt att enas om en vinnare. Vinnare blev slutligen Camilla Ifwarson med bilden "Kamp i Kalahari".
Läs vidare

World Day for Decent Work

Idag uppmärksammar världen schysta arbetsvillkor - Det är World Day for Decent Work#WDDW19!
Läs vidare

Veterinärkongressen 2019 - Framtidens Veterinärmedicin

Årets veterinärkongress på temat Framtidens Veterinärmedicin gick av stapeln 26-28 september i Stockholm på Waterfront Congress Centre.
Läs vidare

Veterinärkongressen 2020 - Tema Hållbarhet

2020 års Veterinärkongress kommer att hållas på temat "Hållbarhet"
Läs vidare

Samverkan för friskare arbetsplatser

Hög sjukfrånvaro är negativ för alla. I många kommuner och regioner pågår nu arbete för att sänka sjuktalen. Flera har valt att i samverkan ta fram egna avsiktsförklaringar och märker att det ger ett samlat grepp om hälsoläget och sjukfrånvaron som ger tydliga positiva resultat. Med utgångspunkt i en avsiktsförklaring kan ni tillsammans forma en strategi för bättre arbetsmiljö och låg sjukfrånvaro. Här finns stöd för att komma igång!
Läs vidare

World Rabies Day 28 september 2019

World Rabies Day den 28 september uppmärksammar kampen mot den dödliga sjukdomen rabies.
Läs vidare

Global Week of Climate Action - läs mer om fackförbundens globala arbete för klimatet!

Klimatet är en facklig fråga! Det finns inga jobb på en död planet. Världen över jobbar facken för #JustTransition, en grön omställning med målet klimatvänliga jobb och anständiga arbetsvillkor.
Läs vidare