Anmälan till Veterinärmötet 2024 har öppnat

Varmt välkommen till Veterinärmötet på Västerås kongress i Västerås den 21-23 november 2024. I år presenterar veterinärmötet stolt ett program med massor av spännande föreläsningar. Oavsett om du är intresserad av smådjur, häst, husdjur, veterinär folkhälsa eller djur i forskning så tror vi att det finns något som lockar.

Nytt för i år är att du kan välja att delta på de dagar och delar av mötet som passar dig!

Hästsektionen och smådjurssektionens program, båda godkända kurser i specialistutbildningen steg 1, kommer att anordnas 22-23/11. Årets spännande program har titlarna: ”Hästen är inte halt men det är något som inte stämmer” och ”Från kaos till klarhet – diagnostik och behandling av urinorganens sjukdomar”. Kurserna innehåller både kirurgi och medicin och smådjursektionens kurs kan tillgodoräknas inom valfritt ämnesområde för steg 1.  

Husdjurssektionens program med fokus på klövhälsa kommer att gå av stapeln 21-22/11 och är också godkänt som kurs i specialistutbildningen i sjukdomar hos nötkreatur.

Utöver dessa kurser bjuder vi på flera kortare inlägg! Under torsdag eftermiddag anordnas ett program riktat till dig som arbetar med djur i forskning och under fredagen anordnar sektionen Veterinär Folkhälsa en heldag med fokus på krisberedskap.

Utifrån enkäten om psykisk hälsa som skickades ut av förbundet tidigare vet vi även att många kämpar med en utmanande arbetssituation. Under torsdag eftermiddag har vi bjudit in läkaren och psykoterapeuten Jörgen Herlofson som kommer diskutera konkreta verktyg för hur vi kan öka hållbarheten i vår yrkesroll.

När du funderar på vilka dagar du vill delta - glöm inte fredagskvällen när Festingen har premiär! För vem vill inte umgås med härliga veterinärkollegor över middag med sång och dans?

Här kan du läsa om programmen och anmäla dig - LÄNK

Gilla Veterinärmötets nya Facebooksida där vi löpande kommer lägga ut information.

Uppdaterades senast 09 augusti 2024