Veterinärmötet 2024

Annons Till Carousel Save The Date Vers 1 20231218
Sveriges Veterinärförbunds årliga event Veterinärmötet är 2024 ett fysiskt event med fokus på veterinärmedicinska föreläsningar och utställare.

Veterinärmötet blir i år ett fysiskt möte på Västerås Kongress i Västerås den 21-23 november 2024.

  • Smådjursprogrammet: Från kaos till klarhet - diagnostik och behandling av urinorganens sjukdomar. Steg 1-godkänd kurs.
  • Hästprogrammet: Hästen är inte halt men det är något som inte stämmer. Steg 1-godkänd kurs.

I början av augusti planerar vi för att öppna för anmälningar för deltagare och utställare.

Vi fyller på med information vartefter.

Har du frågor, är du välkommen att höra av dig till oss på: veterinarmote@svf.se

Nytt 2024-06-13:

I VMR arbetar sektionerna för fullt med de sista detaljerna inför Veterinärmötet 2024 som äger rum i Västerås 21-23 November. Vi kommer dela med oss av de detaljerade programmen snart men kan redan nu avslöja lite spännande detaljer!

Upplägget i år är aningen annorlunda för att försöka anpassa mötet till era önskemål!
Till exempel kommer det i år att vara möjligt att välja vilka delar och dagar av mötet du vill delta på.

Hästsektionen och smådjurssektionens program, båda godkända kurser i specialistutbildningen steg 1, kommer att anordnas 22-23/11. Årets spännande program har titlarna: Hästen är inte halt men det är något som inte stämmer och Från kaos till klarhet – diagnostik och behandling av urinorganens sjukdomar. Bägge kurserna innehåller både kirurgi och medicin och smådjursektionens kurs kan tillgodoräknas inom bägge ämnena för steg 1.  

Husdjurssektionens program med fokus på klövar kommer att gå av stapeln 21-22/11 och är också godkänt som kurs i specialistutbildningen i nötkreaturens sjukdomar (och kommer att kunna tillgodoräknas i utbildningen som kommer att lanseras under hösten).

Utöver dessa kurser bjuder vi på flera kortare inlägg! Under torsdag eftermiddag anordnas ett program riktat till dig som arbetar med djur i forskning och under fredagen planerar sektionen Veterinär Folkhälsa en heldag med fokus på krisberedskap under fredagen.

Utifrån enkäten om psykisk hälsa som skickades ut av förbundet tidigare vet vi även att många kämpar med utmanade arbetssituationen. Under torsdag eftermiddag har vi bjudit in Jörgen Herlofson som kommer diskutera konkreta verktyg för hur vi kan öka hållbarheten i vår yrkesroll genom hur vi relaterar till oss själva och vår omgivning (exempelvis kollegor och djurägare). Mer info om detta kommer snart!

När du funderar på vilka dagar du vill delta - glöm inte fredagskvällen när Festingen har premiär! För vem vill inte umgås med härliga veterinärkollegor över middag med sång och dans?

Uppdaterades senast 13 juni 2024