2018-06-29

Sommarhälsning från det Fackliga rådet

I slutet av rekordvarma, soliga maj samlades AVFs RM-delegater till det som kom att bli vårt sista RM. Det beslutades enhälligt att avsluta AVF och istället föra över arbetet till det Fackliga rådet.

 

Mötet inleddes med information från Sacos ordförande Göran Arrius om vad Saco är och vad det innebär att vara ett Saco-förbund.

Sedan presenterade Klara Rapp, förhandlingschef på Naturvetarna tillsammans med teamcheferna för privat sektor Roma Uddin och för offentlig sektor Andreas Nyström, hur man arbetar på Naturvetarnas medlemsservice. Medlemsservicen innebär inte bara att man besvarar de flesta frågor inom ett dygn. Om man behöver gå vidare med en fråga så lämnas den över till Teamet för privat sektor eller Teamet för offentlig sektor. Man hjälper även till att starta en ny Saco-förening på en arbetsplats. Mer information om Naturvetarnas medlemsservice kommer separat. De tar inte över gamla ärenden utan de avslutas av Jan Nilsson.

Efter lunch var det dags för omröstning huruvida AVF skulle upplösas som förening och istället ersättas av ett fackligt råd inom SVF. Det blev ett enhälligt beslut att avsluta AVF och istället föra över arbetet till det Fackliga rådet. Samtidigt antogs också de nya stadgarna för SVF. Ett stort tack till vår externa revisor Fredrik Sjölander som lotsade oss rätt i juridiken. Mötet avslutades i en positiv anda och deltagarna försvann ut i sommarvärmen och solskenet.

Våren har innehållit mycket arbete, dels med de nya stadgarna, dels förberedelser för Veterinärförbundets fullmäktige i början av maj och till sist men inte minst, det som blev AFVs sista RM i slutet av maj. Så nu väntar lite välförtjänt semester. Jag hoppas att ni alla kan få en skön sommar med ledighet och avkoppling. Sommaren kommer även att vara en tid för reflektion och förberedelse inför det arbete som väntar i höst. Själv sitter jag i Roslagen och njuter av en skön svalkande havsbris i strålande sol.

Kajsa Gustavsson
Ledare för det Fackliga rådet

Det Fackliga rådet
Redan på fullmäktige valdes Kajsa Gustavsson, Länsstyrelsen i Uppsala, som ledare för det Fackliga rådet och Ulrika Lind, Livsmedelsverket, som hennes ersättare.

Övriga medlemmar i det fackliga rådet som valdes på RM är:
Stefan Ekwall, Distriktsveterinärerna
Shwan Karem, Miljöförvaltningen i Stockholm
Åsa Lundgren, Växa
Elin Norberg, Distriktsveterinärerna
Anders Sandberg, Distriktsveterinärerna och Försvarsmakten
André Rowe, Strömsholms djursjukhus

Kajsa Gustavsson